Karin Adelsköld om v?rens stora komikerbr?k:

Hon var spindeln i nätet i det stora komikerbr?ket som bröt ut i v?ras ? Karin Adelsköld: ?Jag blev hotad och utskälld av b?de män och kvinnor? berättar hon och ger nu för första g?ngen sin version av br?ket, hur hon ser p? branschen och om hennes alldeles egna kvinnokamp. Foto: Lieselotte van der Meijs

Utdrag ur Julia Erikssons intervju med Karin Adelsköld:
? Jag vet att m?nga kvinnor har sv?rt att ta fajten. Jag känner att jag kan st? upp för mina värderingar för jag blir änd? bokad. Men för de andra är det inte lika lätt. Viktigt att säga är ocks? att jag lätt hade kunnat skita i det där mejlet. Det handlade inte om mig, men jag gör det inte för mig själv utan det är s? jag fungerar och det är det som är min verkliga kvinnokamp. När det kommer till kvinnor och humor s? finns det en tendens att bunta ihop alla kvinnor. Det görs ju inte p? samma sätt med män. Bara för att man sett en tr?kig manlig st? upp-komiker s? säger man ju sällan att manliga komiker generellt är tr?kiga.

? I dag är jag glad att jag gjorde som jag gjorde för det skapade diskussion. I dag är det fler kvinnor som bokas än tidigare.

>Läs mer

Kontakta redaktionen för pressinloggning!
Feministiskt Perspektiv
Tegelviksgatan 40
116 41 Stockholm
070-772 17 52
feministisktperspektiv.se
[email protected]

Related posts

Top