SE

Bara varannan sm?företagare höjer lönerna

Tidigare moderatledaren och Stockholms landshövding, Ulf Adelsohn, beskriver i självbiografin, Med liv och lust, öppet och personligt om det politiska klimatet och utvecklingen under hela sin politiska karriär.

?Jag skildrar bland annat arbetet och livet som ledamot av fullmäktige, gatu- och finansborgarr?d i Stockholms Stadshus, Almstriden, hur Münchenbryggeriet bevarades och den politiska revolt som räddade huvudstaden fr?n att bli en tummelplats för jättelika trafikkaruseller. Jag berättar hur jag uppfattande Olof Palme som motst?ndare i det dagliga politiska arbetet i riksdagen. Utan krusiduller beskriver jag tumultet när jag blev partiledare och varför jag avgick samt spelet bakom kulisserna när Thorbjörn Fälldins andra regering sprack. Trots en del tuffa motg?ngar, har jag haft ett spännande och omväxlande liv, ofta i offentlig belysning. Med liv och lust, har jag levt det här livet – mina tio otroligt fina ?r som landshövding i Stockholm var kanske de bästa. Och jag berättar ocks? vad jag tycker om de Nya Moderaterna?, säger Ulf Adelsohn.
Ulf Adelsohn var ordförande i Moderata samlingspartiet 1981?86, kommunikationsminister 1979?81, riksdagsledamot 1982?88. ?ren 1991?2001 var Adelsohn landshövding i Stockholms län. Gift sedan 1981 med Lena Adelsohn Liljeroth. ?r 1987 gav han ut boken Partiledare: Dagbok 1981-86.
För mer information eller recensionsexemplar kontakta ?sa Steen, Norstedts, [email protected]

Norstedts grundades 1823 och är Sveriges äldsta förlag, med ambitionen att ocks? vara det modernaste. V?r utgivning omfattar skönlitteratur och fakta och kännetecknas av kvalitet och bredd. Förutom svensk och utländsk skönlitteratur ger vi ut memoarer, biografier, debatt- och reportageböcker, samt fackböcker inom historia, mat, trädg?rd, djur och natur, nautica, ordböcker, kartor och akademisk kurslitteratur.
Bifogade filer

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy